返回列表 發帖
我地係咪要多謝下陳議員以鼓勵下佢呢? 可以係私人信/EMAIL/電話.  BTW, 請問邊度睇到佢BAN呢?

我地係咪要多謝下陳議員以鼓勵下佢呢? 可以係私人信/EMAIL/電話.  BTW, 請問邊度睇到佢BAN呢? ...
mrdog 發表於 2012-6-6 17:19

http://www.districtcouncils.gov. ... %282%29_Minutes.pdf

第 9 頁 Point 5

落少少有 CTB 回應

'而930A號上午繁忙時間的客量較高,但仍有剩餘空間,日後若乘客量增加,會與運輸署研究增加班次。'

小喇叭,佢地有無來三寶個站了解過呀,仲有幾個沙甸企位無人上都好正常啫。下下要企滿哂先算爆,先肯加班,正PK。

'而930A號上午繁忙時間的客量較高,但仍有剩餘空間,日後若乘客量增加,會與運輸署研究增加班次。'

小喇叭 ...
poweredbycalvin 發表於 2012-7-5 17:08

運輸署班 PK 日日楂車返工
邊會明白我地小市民搭車係幾咁困難

btw 近排 930A 朝早真係多左人搭,而家兩班車都要企門口喇
尾班車排最後果幾位真係頂硬上 ...

係未有得加班之前,唯有寄望大家合作盡量上爆頭班
好讓尾班車可以上得哂我地D鄰居

如果連尾班都上唔到實遲到都似 ...

其實我覺得只要多加一班車,已足夠疏導乘客。

見到部份人特登行前一個站去街市上車 ...

其實我覺得只要多加一班車,已足夠疏導乘客。
Chelsea_man 發表於 2012-7-6 18:55

弊在叫運輸署批准加一班

仲慘過係街度行乞

等班垃圾區議員做嘢真係死得!
我已經放棄咗搭呢架車!搭小巴去西鐵好過!
我返灣仔,原來西鐵仲快!

西鐵過海好貴噃

等班垃圾區議員做嘢真係死得!
我已經放棄咗搭呢架車!搭小巴去西鐵好過!
我返灣仔,原來西鐵仲快! ...
北爵新人 發表於 2012-7-7 19:05

試過搭西鐵 ... 不論南昌定尖沙咀轉車都要等兩三班
仲要逼沙甸魚,都係搭返 930A 好過

起碼早落去排都有位坐 ...
我仲知有部份人特登行去街市等車