返回列表 發帖

晚上出旺角的小巴

請問晚上七,八點有無小巴出旺角,行得遠唔遠?

請問晚上七,八點有無小巴出旺角,行得遠唔遠?
芝士圈 發表於 2010-8-29 20:25

參考我呢個 post, 差唔多齊晒爵仔交通...
http://www.chelseacourt.net/thread-1007-1-1.html

方法 3 : 星期一至五, 晚上 7 時至 12繁忙時間, 楊屋道爵悅庭樓下, 旺角紅色小巴 (亡命) 直出旺角朗豪坊 (約 10~15 分鐘), $11

但0個段時間會唔會無位架?

但0個段時間會唔會無位架?
芝士圈 發表於 2010-9-2 00:17

7 點後爵仔係總站, 無位的可能性近乎零...

7 點後爵仔係總站, 無位的可能性近乎零...
命硬好人 發表於 2010-9-2 09:29

不過見過由大窩口過來如果車上冇人,可能係左轉德士古直返旺角走多轉,
有次得番我一個咪局住去爵悅,聽過有d女士就比司機"蝦",叫她落車轉另一架囉....

不過見過由大窩口過來如果車上冇人,可能係左轉德士古直返旺角走多轉,
有次得番我一個咪局住去爵悅,聽過有d女士就比司機"蝦",叫她落車轉另一架囉.... ...
spidercops 發表於 2010-9-2 17:37

我搭咁耐試過一次, 俾番 $5 我轉隔離架小巴...
通常繁時先會出現呢個情況... 兜一兜入黎都係差 2, 3 分鐘...

many thanks...

我近日都試過想由爵悅庭出旺角,看更話立坊o個頭有小巴站,但我只係搵到去葵芳既小巴站。
另外,有D人話o係楊屋道有出旺角既小巴,但我又係搵極都搵唔到個小巴站。
麻煩各位幫幫忙。Thanks a lot!

8# yukie825

其實架車係由旺角返來﹐尾站喺楊屋道入爵悅庭個車路入口﹐落完客後﹐ 會出返去旺角﹐您喺入口到等﹐ 見到有車就上喇。
~~ 一個住喺CC好耐﹐ 但又成日唔“癡家”的老鬼 ~~

8# yukie825
其實架車係由旺角返來﹐尾站喺楊屋道入爵悅庭個車路入口﹐落完客後﹐ 會出返去旺角﹐您喺入口到等﹐ 見到有車就上喇。
erictam 發表於 2010-10-9 19:48

Thanks a lot,下次有機會試試先。